511 + GLAVOVIC STUDIO

  • Description

    For their new office space GLAVOVIC STUDIO is adapting a 1964 two-floor commercial space built by Robert E. Hall for the Delle Academy of Dance located at 511 NE 3rd Avenue in Fort Lauderdale. The move coincides with GLAVOVIC STUDIO’S 20+ year anniversary, representing a milestone for the organization. The dynamism characteristic of GLAVOVIC STUDIO will infuse the new space, as it becomes a confluence of art, design, and community through planned and unplanned events. This will be a site to bring people together for dialogue and exchange, thereby activating the firm’s values of innovation and inclusivity. Founder and Director of Design, Margi Glavovic Nothard was committed to staying in Flagler Village: the new studio is a few blocks south of their former space and deeper into the heart of the neighborhood. Nothard is energized by the area’s urban renewal and is committed to making this studio an example of urban infill, whereby it becomes a beneficial and responsive part of the neighborhood’s fabric. Within an atmosphere of developer-led projects resulting in vast towers this studio is creatively adapting an existing building to the needs of their organization as well as future retail partners. The project will unfold in two phases: the first focuses on the existing building while the second centers on developing the west side of the site for a repurposed shipping container food/art park. GLAVOVIC STUDIO will occupy 2,500 square feet on the second level, with 1,500 square feet allotted for a bar/restaurant and additional studio space on the first level. The overall goal is to activate 3rd Avenue with entrances to the first-floor studio and retail spaces as well as to the second level studio. The main studio entrance is a double story space integrated into the studio lobby. GLAVOVIC’S studio features a common adjustable gallery wall to create formal and informal exhibition spaces, which moderates the public space and allows for constant exchange of ideas. A naturally lit open studio space contains shared respite areas, both indoor and outdoor. These respite spaces include landscape elements, areas for digital projection, and space to meet and greet. Landscape is used as a connective tissue with additional outdoor balconies designed with landscape elements, shaded canopies, as well as a large courtyard linking east and west sides of the site.

  • Gallery

  • Related Projects